Els cobraments amb diners en efectiu segueixen liderant les operacions comercials, però segons l’informe World payments report 2017 el pagament digital creixerà un 11 % anual fins al 2020.

El Pipo Serrano ens parla d’un nou mètode per efectuar una transacció, que es pot efectuar amb un dispositiu mòbil en línia. Aquesta nova manera de comprar comença a guanyar adeptes. No obstant, encara no té un protagonisme ferm a les tipologies de pagament. Moltes aplicacions de bancs com La Caixa o el BBVA ofereixen als clients pagar en línia, com també ho permet Android, Samsung i Apple Pay.

També el Pipo esmenta el nou canvi de Twitter. Ara es poden utilitzar fins a 280 caràcters per fer una piulada. Per una altra banda, el Govern espanyol ha desactivat l’ús del DNI electrònic i al·lega que hi podria haver problemes de seguretat si es continua fent servir. On també hi ha problemes, però no de seguretat sinó de funcionalitat, és al’iPhone 10, que té disfuncions a les pantalles amb temperatures baixes.