Les xifres del sector els darrers anys donen motius per a l’optimisme: 1.163 milions d’euros de facturació a tot l’estat el 2016, un creixement del 7,4 % en relació amb el 2015, i nous horitzons de negoci en les plataformes de televisió de pagament i en les partides concebudes com a espectacle audiovisual i per al públic massiu. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Gonzo Suárez, cofundador de Gamelab, ha explicat que “Catalunya és la locomotora del tren amb un 40 % de la facturació de l’estat i un creixement exponencial des del 2011.”

Segons Suárez, la majoria d’empreses de videojocs a Espanya tenen molta creativitat però poc múscul empresarial i comercial, cosa que atribueix, en part, a la dificultat per trobar finançament per als projectes. “Les empreses de videojocs són or pur, tenen un valor de finançament molt baix a l’inici però les facturacions que es produeixen quan entres al circuit tenen un creixement exponencial“, ha dit, amb facturacions que poden arribar als tres milions d’euros al dia. Suárez ha posat exemples d’èxit com la compra de la barcelonina Social Point per 230 milions per part d’un grup nord-americà.

La tretzena edició del Gamelab comptarà amb alguns dels ponents de més reputació internacional. Richard Garriot, creador dels mons virtuals; Fumito Ueda, ideòleg d’alguns dels videojocs clàssics de referència, o Mikko Kodisoja, cofundador de Supercell, l’empresa líder al món en la venda de videojocs per al mòbil. Segons Gonzo Suárez, “el Gamelab té la millor relació de qualitat ponent – assistent del món”. Per això creu que “és una fira petita però gurmet”.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí: