Aquesta setmana s‘ha llaurat la sorra de les platges de la ciutat i ja són a punt de rebre els primers banyistes de la temporada. Entrar dins l’aigua, però, encara serà només apte per als més valents ja que l’aigua del mar supera, de poc, els 15 ºC superficialment. Aquest matí, com a repte d’‘El matí de Barcelona’ hem tornat a prendre la temperatura de l’aigua marina, concretament a l’espigó de Mar Bella. La temperatura resultant, a menys d’un metre de profunditat, ha estat de 15,5 ºC, un valor similar al de les darreres setmanes.

L’aigua del mar s’escalfa lentament i és habitual que cada any per Setmana Santa encara mantingui llindars relativament baixos. Malgrat tot, segons les dades de l’observador meteorològic Diego Lázaro, es trobava 0,5 graus per damunt de la mitjana ara fa una setmana a la Barceloneta. Segons els seus registres, el valor més baix enguany es va registrar a finals de gener, amb 12,8 ºC. Cal recordar que és a finals d’estiu quan assoleix el valor més elevat de l’any, normalment a l’entorn dels 25 o 26 ºC.

La previsió del temps per al cap de setmana ens parla de sol arreu del país, també a Barcelona i el litoral, tot i que diumenge a la tarda podran proliferar capes de núvols baixos o alguna boira marítima en aquest entorn. El temps es mantindrà força estable durant els primers dies de la Setmana Santa, només amb algun ruixat de tarda aïllat entre dilluns i dimarts cap al nord del país. Encara és d’hora per precisar el temps dels dies típicament festius de Setmana Santa.

A continuació podeu recuperar el vídeo de la mesura de l’aigua del mar realitzada en directe aquest matí per @btveltemps a l’espigó de Mar Bella: