L’aigua del mar a Barcelona i Tarragona

Els diversos temporals de mar així com les baixa temperatura de tot l’hivern i l’inici de la primavera han passat factura també a l’aigua del mar, que aquests dies enregistra encara un valor força baix.

Com a repte de @btveltemps i @elmatidebcn hem pres la temperatura superficial de l’aigua del mar, a mig metre de profunditat, a la punta de l’espigó de la Mar Bella. El resultat ha estat d’una temperatura de 13,5 ºC, una dada similar a la de principis de febrer.

Segons les dades de l’observador meteorològic Diego Lázaro, qui en pren la temperatura setmanalment a la Barcelonenta, l’aigua marina es troba lleugerament per sota del que seria habitual per les dates a Barcelona. Segons la darrera observació d’aquest meteoròleg, divendres, 23 de març, l’aigua es trobava a 13,3 ºC, mig grau per sota de la temperatura mitjana del període 2006-2017 per aquestes dates.

La temperatura superficial del mar a la Barceloneta va tocar fons a principis del mes de març, amb un registre de tan sols 12,5 ºC.

Segons les dades de la boia de Ports de l’Estat del Port de Tarragona la temperatura superficial es troba allí actualment a 13,2 ºC.

Aigua més freda del normal a l’Estartit

Segons les dades de l’observador meteorològic de l’Estartit, l’aigua del mar en aquest punt de la Costa Brava es troba ara mateix només a 11,7 ºC, -1,3 ºC per sota de la temperatura mitjana del període 1973-2012. L’aigua freda no és exclusiva de la Costa Brava.