La 4a edició de la Setmana de la Gastronomia – Tast a la Rambla ja escalfa motors una setmana abans de començar. El president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, assegura que l’objectiu de la iniciativa és “fer que el barceloní torni a la Rambla”. La iniciativa va congregar 600.000 persones en quatre dies l’any passat, un 80 % dels quals van ser barcelonins. En aquesta ocasió s’hi podran degustar 44 plats salats i sis postres.

Villar ha destacat l’oferta gastronòmica del Tast a la Rambla, que reuneix 50 restaurants, “els millors de Barcelona”, i que permet “gaudir d’una cuina d’alt nivell a un preu molt assequible”. La mostra gastronòmica tindrà lloc entre el 8 i l’11 de juny amb dos horaris diferents: dijous i diumenge de 12 h del migdia a 22 h de la nit, i divendres i dissabte de 12 h del migdia fins a la mitjanit.

Més enllà de donar a conèixer la cuina dels restaurants participants, l’objectiu de la iniciativa és —segons Villar— fer que “el barceloní tingui en ment tornar a la Rambla”, tal com passa durant Sant Jordi. En aquest sentit, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha dit que cal “aconseguir que les entitats veïnals de la zona organitzin activitats a la pròpia Rambla”.

Les propostes gastronòmiques es dividiran en quatre zones: la cuina d’autor, la cuina tradicional, les tapes i platillos, i l’illa de pastisseria. A més, i com a novetat de la quarta edició del Tast a la Rambla, hi haurà una ciutat convidada: Buenos Aires. La directora del grup organitzador GSR, Roser Torras, ha justificat el convit perquè “la cuina viatja” i és una bona manera de donar a conèixer una cuina diferent a la catalana. Durant els quatre dies també es faran tallers i demostracions de cuina als estands de degustació.

Pots escoltar l’entrevista sencera a Fermí Villar durant ‘El matí de Barcelona’ aquí: