Fins a nou mercats municipals se sumen aquest any a la iniciativa. Entre dimecres i divendres ofereixen un tast popular que repartirà, de franc, 10.000 racions de musclos del delta de l’Ebre a la marinera.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el president del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix, Leandre Serra, ha explicat que la tradició és molt antiga: “Recordo que els meus tiets anaven a la zona de Sant Sadurní i en tornaven amb ampolles de cava, que llavors n’hi deien xampany. Costaven una pesseta amb cinquanta cèntims cada ampolla. Les àvies anaven a la plaça i preparaven els musclos. I llavors la gent baixava als carrers a celebrar la revetlla”.

Serra ha explicat que a l’estiu els musclos del Mediterrani estan en el millor moment. Són de carn i closca diferentdea la del musclo gallec. I n’ha subratllat les virtuts: “Malgrat totes les proteïnes que té, no té greix, és molt bo i molt barat, probablement el més barat dels productes marítims”.

Per tot plegat, fa sis anys van decidir promocionar aquest producte de temporada com una alternativa per als menús de revetlla. I van organitzar un tast de musclos i cava al mercat: “El primer any ho vam fer a la carpa del Mercat de Sants, encara provisional. Allò era per veure-ho. Sortia gent per totes bandes, hi havia unes cues per entrar al mercat! Va ser un èxit”. Per això aquest any han ampliat la convocatòria a tots els mercats verds municipals i també al del Ninot.

Pots escoltar l’entrevista amb Leandre Serra aquí: