estudi accessibilitat transport públic

Un 8 % dels ciutadans de Barcelona tenen alguna discapacitat. Com viuen l’anunci del govern per impulsar el Pacte Nacional per a aquest col·lectiu? El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat la intenció d’arribar-hi d’aquí a mig any. És suficient o cal canviar la mirada amb què la societat tracta la diversitat funcional?

Antonio Centeno, actor i coguionista del nou programa de betevé ‘Trèvol de 4 fulles’ ha parlat de la necessitat fer visible el dia a dia de les persones amb discapacitat:

Centeno ha inistit, a més, en la necessitat de canviar les polítiques socials; les diferències corporals no són un problema, ho són els obstacles:

Andrea García-Santesmases, antropòloga, sociòloga i investigadora de la Internet Interdisciplinary Institute de la UOC ha afegit la necessitat de pensar en l’accessibilitat universal, que beneficia tota la societat, i ha plantejat quin és el veritable problema per implementar les polítiques públiques:

Dolors Luna, cap de Serveis Socials d’ONCE Catalunya, ha criticat el model paternalista de la nostra societat i la necessitat de canviar la realitat de les persones amb discapacitat:

Assumpta Soler, cap del Departament d’Estratègia i Coordinació de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ha parlat del dret de les persones amb diversitat funcional: