Sis mesos després dels atemptats de la Rambla, un informe del CIDOB alerta que la societat catalana no ha fet una reflexió completa del que va passar i, sobretot, del per què. L’Ajuntament creu que falta que les persones vingudes de fora se sentin part de la societat local.

La comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona, Lola López, assegura que cal evolucionar del concepte d’integració al de sentiment de pertinença quan s’avaluen els motius pels quals els joves de Ripoll van cometre els atemptats. Creu que “el fet que parlessin en català no vol dir que estiguessin integrats” i demana que la societat senti com a pròpies les persones que venen de fora o que tenen arrels foranes.

Per la seva banda, Moussa Bourekba, autor de l’informe del CIDOB que fa balanç dels atemptats, creu que la situació política no ha ajudat a fer una reflexió serena sobre el terrorisme perquè els atacs s’han utilitzat políticament.

La doctora Alícia Àlvarez, directora de l’Àrea Assistencial de la Unitat de Crisi de Barcelona, explica que la ciutat va reaccionar bé en aquest acte de terror perquè s’havia preparat per escenaris similars.

Escolta-ho aquí: