Recollim les peticions al proper alcalde de veïns i veïnes de diverses zones de Barcelona afectats per situacions d’inseguretat, un dels temes centrals d’aquesta campanya electoral del 26-M .

N’hem parlat amb Jofre Montoto, expert en seguretat; Àngel Cordero, membre d’Acció Raval; Antoni Reig, veí del Poble Sec i president de la Coordinadora d’Entitats de Poble-Sec; Jacoba Castillo, veïna del barri de la Verneda i membre de la plataforma Les Vernedes i Sara Ortiz, membre de la cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes Col·lectiu Punt 6.

Aquestes són cinc peticions que fan al proper alcalde  o alcaldessa de Barcelona:

1.-Una millor configuració física i social dels espais per reduir la sensació d’inseguretat:

Sara Ortiz creu que és fonamental que hi hagi un canvi en la configuració física i social dels espais. Creu que actualment “les dones veuen limitat el seu propi dret a la ciutat”.

2.-Que les polítiques dedicades a seguretat no obviin les violències masclistes:

Ortiz afegeix que hi ha un biaix patriarcal quan les polítiques dedicades a seguretat obvien les violències masclistes. Reclama que “la seguretat no només s’enfoqui a furts i robatoris”.

3.- Que s’escolti més els veïns:

Des d’Acció Raval, Àngel Cordero especifica que el problema dels narcopisos no s’arregla només amb policia i insisteix que “calen més educadors per ajudar les persones amb addiccions però també perquè els veïns sàpiguen afrontar determinades situacions”. Creu que la seva entitat és un exemple de com funcionar bé, donat que han elaborat un protocol d’actuació contra els narcopisos i han evitat discursos estigmatitzadors.

4.- Més presència policial i policia de barri:

Tant Cordero com Antoni Reig, del Poble Sec, reclamen més policia de proximitat, que pot fer d’antena per captar els principals problemes del barri. També demanen equips que permetin la intervenció i la prevenció.

5.- Campanyes de civisme i convivència:

Reig reclama també campanyes de civisme i convivència per afrontar els actes vandàlics que hi ha a la ciutat.

Recupera aquí tota la conversa: