Grup Promotor llei 24/2015 celebra acord generalitat i estat

Iniciem un seguit de debats específics durant la campanya electoral del 26M per esbrinar què demanen els barcelonins al proper alcalde o alcaldessa en relació als grans temes de Barcelona. Pel que fa a l’habitatge, copsem l’opinió de veïns de Sant Antoni, de joves que no poden seguir vivint a Barcelona per l’elevat preu dels pisos i d’un expert en gestió immobiliària.

Aquests són els cinc punts principals que han demanat al proper alcalde o alcaldessa Xavi Caballé, membre de Fem Sant Antoni; Úrsula Garrido , veïna de Sant Antoni; Toni López, soci i director de l’Àrea d’Immobiliària de Finques Forcadell i Laia Casas, estudiant de la UAB i portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans:

1.-Pla de xoc contra l’emergència habitacional:

Xavi Caballé, de Fem Sant Antoni, demana un pla de xoc per rebaixar la saturació  de la taula d’emergència.

2.-Regular el preu del lloguer:

Assegura el membre de Fem Sant Antoni que no s’ha regulat res i que la ràtio de pisos turístics han deixat que el negoci portés la pauta. Úrsula Garrido explica que els propietaris del seu pis li van voler pujar  el lloguer de 720 euros a 1050, un 47% d’augment, tot i que finalment ha aconseguit allargar el contracte antic un any només amb l’increment de l’IPC. L’estudiant Laia Casas afegeix que un lloguer de 1.400 euros a Horta no el poden assumir quatre estudiants i que no hi ha oferta. Exigeix una regulació.

 3.-Construcció d’habitatge social:

Toni López, de Finques Forcadell, demana edificar els 70 solars que té l’Ajuntament i fer servir locals que no tenen ús per al comerç.

4.-No criminalitzar l’ocupació:

L’estudiant Laia Casas creu que els partits haurien de tenir una mirada diferent cap a l’ocupació de pisos buits. Assegura que és un recurs al qual cada cop opta més gent perquè no hi ha alternativa d’habitatge. Úrsula Garrido detalla que hi ha moltes famílies amb nens que també acaben triant aquesta opció per tal de no quedar-se al carrer.

5.-Gestionar els pisos buits:

Casas demana fixar l’atenció en els pisos buits i assegura que caldria donar-hi un bon ús.

Recupera aquí la conversa sencera: