top manta

Analitzem les conseqüències de la pressió policial al voltant dels indrets turístics on es produeix el fenomen de la venda a la manta. En parlem amb el César Ulises, integrant de l’Espai del Migrant i fundador del Sindicat Popular de Venedors Ambulants l’any 2015, que explica que han fet diverses propostes a l’Ajuntament, com la creació d’un mercat ambulant els caps de setmana destinat a aquest col·lectiu, que ha estat rebutjada.

També hi han participat l’Alok Lahad, vicepresident de la Plataforma d’Afectats del Top Manta, que assegura que durant quatre anys la policia ha tingut ordres de “no fer res” amb les denúncies relacionades amb la venda a la manta. Pel que fa als veïns, la Carmen Tomàs, vocal  de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, apunta que “cal voluntat política per afrontar el problema social que durant molts anys no s’ha volgut afrontar”.

Recupera aquí la conversa sencera, també amb el Martin Lundsteen, investigador de l’Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà de la UB, i el Yeray S. Iborra, periodista i autor del llibre ‘Vida mantera’.