El diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa

La retransmissió per televisió i xarxes socials dels plens, l’arribada del partit Ciutadans a la política i la pèrdua de la cultura política han generat els darrers mesos diversos casos de tensió al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.

Són algunes de les conclusions que han arribat Toni Aira, periodista i professor de Comunicació Política a la Universitat Pompeu Fabra; Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona; Magda Gregori, politòloga, periodista i redactora en cap del diari digital ‘La Mira’; Manuel Milián Mestre, periodista, exdiputat del PP i consultor d’empreses, i Rafa Garrido, periodista i president del col·lectiu Ciutadella de Periodistes Parlamentaris.

Tensió al Congrés dels Diputats

L’enfrontament del ministre Josep Borrell i el diputat d’Esquerra Gabriel Rufián al voltant de l’escopinada o el desafiament del diputat de Ciutadans,Carlos Carrizosa, amb el d’Esquerra Republicana, Rubén Waggensberg, en són només alguns exemples recents. Aira assegura que “als tres casos hi ha Ciutadans pel mig” i que part de la culpa la té la “platocràcia”, les cambres convertides en platós de televisió. Per Gregori, “ara el consens és residual al Parlament”  i, en opinió de Torrens, “polítics de tots els colors que diuen directament mentides i una part de l’electorat se les creu”. Manuel Milián Mestre assegura que fets com aquests no els havia viscut en 12 anys de diputat al Congrés. Assegura que “ha canviat la cultura de la convivència i d’expressió i també la mitjana intel·lectual dels diputats”. Afegeix que les noves formacions volen crear-se un espai “fent cops o estirabots“.