L’opció de viatjar per Europa en tren amb un passi únic d’Interrail s’ha adaptat als temps. “Els usuaris són més variats que abans, l’oferta inclou més països, fins a 30, i no es limita a serveis de tren, sinó que incorpora descomptes en allotjaments, museus i trajectes en altres mitjans de transport, com el vaixell o funiculars de muntanya”, ha explicat Jaume de la Morena, responsable de serveis Interrail de Renfe, en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm.

Renfe ofereix dues modalitats: un passi global, que és el més venut (el 80 %) i permet viatjar des de cinc dies fins a un mes per diferents països, i un passi que limita els desplaçaments a un sol país. “El primer que cal decidir és el pressupost i de quant de temps disposem”, apunta el responsable de Renfe.

Una altra innovació és l’aplicació mòbil Rail Planner, gratuïta, que ofereix els horaris de tots els trens europeus i indica a l’usuari quina estació té més a prop.

De la Morena també ha afirmat que el gruix dels usuaris d’Interrail continuen sent joves, però en el darrer any s’ha notat un increment de la modalitat familiar: una opció que es va instaurar el 2016 com a prova pilot i que s’està consolidant.

Recupera l’entrevista a Jaume de la Morena aquí: