A la secció setmanal dedicada al mercat laboral d”El matí de Barcelona’ hem analitzat la figura dels orientadors professionals, la tasca que fan i els reptes que afronten en el seu dia a dia. També hem parlat amb empreses barcelonines que aquest any han contractat personal a les seves companyies.

L’Ana Fornés, tècnica d’orientació professional de Barcelona Activa, ha explicat quines són les tasques principals dels orientadors. Assegura que hi ha una formació específica, dins de l’àmbit de la psicologia i pedagogia per poder fer-se orientador. L’Ana ha explicat que cal tenir clara la vocació de servei i que per ser un bon professional cal posar-se al costat de la persona que ajudes, de forma rigorosa i de manera empàtica.

Recupera aquí tota la secció:

Aquesta setmana també hem parlat amb responsables de diverses empreses que aquest any han contractat personal. A la taula rodona, a més de la Gemma Mitjans, tècnica de l’equip de prospecció empresarial de Barcelona Activa, hi han intervingut  Mercè Valls, directora de la Llar d’Infants Mickey Mouse, i Alfred Tabuenca, director executiu d’IGE BCN.

Torna a escoltar aquí la secció: