Les observacions de flora i fauna urbana també són molt importants. Arbre de Judes.

En Jordi Roy i en Xavier Hernández van publicar ara fa uns mesos aquesta guia que inclou la majoria dels arbres que poblen els carrers i jardins de Barcelona. La guia també incorpora diverses rutes d’interès botànic.

En Jordi Roy és autor, juntament amb en Xavier Hernández, d’una guia d’arbres urbans. La ‘Guía de bolsillo de los árboles de Barcelona’ va ser concebuda com una eina per ajudar els lectors que desitgin iniciar-se en la identificació dels arbres més freqüents dels parc i jardins de Barcelona. Es tracta d’un llibre menut, idoni per portar a la butxaca o la motxilla i recórrer els carrers i jardins de la ciutat.

A banda d’incorporar fins a 60 fitxes completes d’arbres que viuen a Barcelona, Roy ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ que el llibre també pretén donar a conèixer els arbres que formen part del catàleg d’arbres d’interès local de l’Ajuntament de Barcelona. És per això que la guia incorpora sis itineraris que inclouen 50 dels 145 arbres que conformen aquest catàleg.

El coautor de la guia d’arbres de Barcelona, a més, està treballant en una aplicació de mòbil que permetrà reconèixer més de 200 arbres urbans de la península Ibèrica. El projecte preveu tenir-lo enllestit a finals d’aquest any.

Aquesta guia complementa un buit existent fins ara en aquesta matèria. L’any 1999 Parcs i Jardins va publicar ‘Arbres de Barcelona’ i l’any 2007 també es va publicar un llibre d’aquesta temàtica conjuntament amb la Universitat de Barcelona la ‘Guia il·lustrada per a conèixer els arbres’ . Aquest nou llibre, simple i manejable, però molt rigorós, suposa una gran eina per als aficionats i aquells qui es vulguin iniciar en el coneixement de l’arbrat urbà.

Per saber-ne més, a continuació podeu escoltar l’entrevista sencera a ‘El matí de Barcelona’, a betevé 91.0 fm: