En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, a betevé 91.0 fmMeritxell Nebot, professora de la Xarxa Educativa de Sants – Montjuïc, ha explicat les reaccions dels estudiants: “Alguns ja n’estaven informats, però a molts els ha sobtat. S’ha notat en les activitats en què se’ls demanava que es posessin a la pell de les persones que viuen aquesta situació. S’han adonat de la sort que tenen ells. Els ha servit molt per entendre el que està passant”.

Algunes escoles s’han posat en contacte amb professorat d’Alep i s’han enviat cartes. “El professorat de Síria demanava que els nens poguessin comunicar-se amb l’exterior. Les cartes eren breus, en anglès, la comunicació era complicada, però ha fet la seva funció“, explica Nebot.

Una de les experiències que els ha sorprès ha estat una activitat en què demanaven als nens què s’endurien si avui mateix haguessin de fugir de casa. “Els primers dies, els alumnes deien coses materials: la televisió, el que era més valuós econòmicament. Però després d’un període de reflexió, de visionar vídeos i llegir cartes, els mateixos alumnes demanaven canviar el dibuix del primer dia del que es voldrien endur, i la majoria hi dibuixaven la família. Va ser una de les coses més maques de veure”, apunta la professora.

Escolta l‘entrevista completa aquí: