El cel clar i el vent feble han afavorit que la temperatura d’aquest matí fos ja clarament hivernal, amb registres que s’han mogut entre els 5 i els 8 graus en funció dels barris. Els valors més baixos els han anotat els termòmetres dels sectors més pròxims al  curs del riu Besòs i el Llobregat, com sol ser habitual en aquestes situacions a causa de l’escolament de l’aire fred procedent del prelitoral.

El fred serà protagonista aquesta setmana i n’acabarà fent força més del que seria habitual per a l’època de l’any. De moment, fins dimecres, els termòmetres es mantindran relativament continguts, el fred no anirà a més a l’inici de la setmana i, fins i tot, dimarts es preveu que el migdia sigui relativament agradable, amb màximes a l’entorn dels 16 graus.

Dimecres arribarà un front fred procedent del nord que afavorirà la nuvolositat i també xàfecs dispersos a força indrets de l’entorn metropolità de Barcelona. El front obrirà les portes a una altra massa d’aire més fred, responsable d’enfonsar encara més la temperatura entre dijous i el cap de setmana.

Els dies més freds els viurem possiblement entre divendres i diumenge jornades en les quals es preveuen màximes poc per sobre la marca dels 10 ºC a Barcelona i mínimes que baixaran còmodament dels cinc graus a força punts de la ciutat de Barcelona.

A banda dels xàfecs de dimecres i dijous a primera hora, de moment els mapes albiren poques possibilitats de precipitacions a Barcelona.

La neu, en canvi, tenyirà de blanc totes les cotes dels Pirineus, sobretot dimecres i, novament, entre divendres i dissabte. La neu caurà amb més abundància al nord de la serralada, tot i que també es preveu que acabi saltant cap al sud i assoleixi, fins i tot, les muntanyes del Prepirineu.