Més de 10 entitats s’han unit per fer arribar l’obra de Joan Brossa arreu de la ciutat, en especial les seves poesies i les més de 300 obres de teatre que va escriure. Per això, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) és un dels líders de la iniciativa amb el cicle Brossa, Variacions i Varietats”, que inclou l’espectacle ‘Collar de cranis. Esquerdes parracs enderrocs’, que s’estrenarà l’11 de maig.

A part de la programació del TNC, també hi haurà teatre, amb direcció d’Hermann Bonnín, a la Seca-Espai Brossa, la Filmoteca farà diferents projeccions i la fundació de l’artista programarà una ruta literària. Un altre pilar de la iniciativa serà l’exposició del MACBA  “Poesia Brossa” que s’inaugurarà el 20 de setembre i es podrà visitar fins al febrer del 2018. Així, s’arribarà fins al 2019, any en què se celebrarà el centenari del naixement de Brossa.

Altres entitats que participen en aquesta programació són la Fundació Tàpies, la Fundació Joan Miró i l’Ateneu Barcelonès, entre d’altres. La coordinadora d’activitats de la Fundació Joan Brossa, Judith Barnés, ha destacat en una entrevista a betevé la importància que per primera vegada tantes entitats s’hagin unit “per reivindicar la figura del poeta”.

Escolta l’entrevista completa aquí.