L’augment de les consultes sobre les al·lèrgies alimentàries d’un 4 % en 10 anys preocupa els experts, que demanen més especialistes. Entre els motius principals hi ha el ritme de vida dels països industrialitzats, que descuida la flora intestinal i fa que el sistema immunitari faci funcions que no li pertoquen. N’hem parlat aquesta setmana amb experts i testimonis que viuen en primera persona les al·lèrgies alimentàries.

María Basagaña, membre de la Unitat d’Al·lergologia de l’Hospital de Can Ruti i presidenta del comitè d’al·lèrgies alimentàries de la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica, explica les causes principals d’aquest increment de consultes:

Núria Canturro, mare d’un nen multial·lèrgic, explica que van crear la botiga especialitzada Jo També Sóc Al·lèrgic per tal d’oferir productes fiables al 100 %:

Mireia Segarra, farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular i assessorament d’hàbits de vida saludable, explica que en algunes intoleràncies és útil fer servir complements per a la microbiota: