Ara fa un an

Fa uns dies que el temps comença a ser una mica més tardorenc però l’aigua del mar conserva, encara, els llindars estiuencs. El canvi de temps previst a partir de divendres possiblement contribuirà a fer-ne disminuir la temperatura de forma apreciable.

La calor va arribar molt d’hora enguany -a principis de juny- i l’estiu ha estat molt calorós a Barcelona i en el conjunt del territori. Tot plegat s’ha traduït també en una temperatura superficial de l’aigua del mar especialment càlida durant moltes setmanes seguides. El dia 4 d’agost, l’observador meteorològic Diego Lázaro va anotar una temperatura marítima de 27,6 ºC a la Barceloneta, valor rècord de la sèrie de dades que aquest meteoròleg va iniciar l’any 2006 en aquest punt de la ciutat.

Dimecres, de bon matí, com a repte d”El matí de Barcelona’ hem anat a prendre el pols de la temperatura superficial a l’espigó de la Mar Bella. La temperatura enregistrada ha estat de 25 ºC, un valor encara molt agradable i relativament pròxim a la mitjana dels darrers anys per aquestes dates.

El sol lluirà amb ganes al llarg de la jornada de dimecres i la calor tornarà a ser notable al migdia, amb una màxima que a la façana marítima de la ciutat es podrà acostar als 27 o 28 ºC. El vent bufarà feble al matí i es mantindrà el bon estat de la mar. A la tarda, en canvi, es preveu que bufi moderat el vent de garbí, un fet que podria implicar alguna bandera groga i àrees de maror.

El temps de platja té les hores comptades, dijous augmentaran els núvols i divendres cal preveure un dia plujós i clarament més fresc. El descens de la temperatura serà notori a l’inici del cap de setmana i tot fa pensar que l’ambient de  tardor avançada es podria  allargar durant uns quants dies més.

El consell, així doncs, és clar: qui vulgui gaudir del sol i la bonança convé que aprofiti la jornada de dimecres o dijous al matí. La tardor té ganes d’entrar abans d’hora i fer-ho per la porta grossa.