platja Bogatell a Barcelona aquest 2018

La calor -o, si més no, l’ambient plenament primaveral- no acaba d’arribar aquest any, un fet que continua plasmant també  la capa més superficial de l’aigua del mar, perquè es manté més freda del normal tal com passa de forma gairebé recurrent des de principis d’any.

A ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, hem tornat a traslladar-nos fins a la punta de l’espigó de la Mar Bella per fer-ne la mesura. El valor obtingut ha estat de 16,2 ºC.

Segons les dades del blog de l’observador meteorològic Diego Làzaro, qui mesura la temperatura del mar a la Barceloneta des del 2006, la temperatura mitjana aquestes dates a un metre de fondària hauria de ser de 17,4 ºC (mitjana del període 2006-2016): 1,4 ºC més alta que la que tenim actualment a Barcelona. Cal apuntar, com a curiositat, que ara fa un any l’aigua del mar a la Barceloneta assenyalava 17,8 ºC a la Barceloneta.

Canvi de temps per al cap de setmana

Aquells qui vulguin gaudir de les platges de la ciutat hauran de fer-ho preferentment aquest divendres, jornada que continuarà assolellada i càlida, amb màximes d’uns 22 ºC al migdia. Es mantindrà la bona situació marítima però a la tarda bufarà moderat el vent de garbí.

Els núvols seran més abundants dissabte i la pluja tornarà a visitar la ciutat a partir de la tarda. El temps tendirà a millorar diumenge, jornada variable però amb més estones de sol.

A continuació podeu recuperar les imatges de @btveltemps  prenent la temperatura de l’aigua del mar en directe: