Estar ben hidratats i consumir aliments antioxidants són dos dels consells bàsics per afrontar les altes temperatures de l’estiu i l’exposició solar. Els especialistes diuen que cal consumir fruites i hortalisses amb una alta pigmentació, amb colors vius, com per exemple els tomàquets, la pastanaga o el pebrot vermell.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, l’Àlex Vidal, nutricionista i professor de ciències de la salut de la UOC, ha explicat alguns dels consells per poder tolerar millor l’exposició solar durant l’estiu.  A més de protegir-nos del sol, el més important és una bona hidratació i beure molta aigua. Assegura que no se’n pot establir una quantitat exacte i que això dependrà de cada persona (no és el mateix un noi que tingui una altura de dos metres, que una noia que pesi 50 kg). Diu que el senyal més clar que indica que estem ben hidratats és que l’orina sigui molt clara, pràcticament com l’aigua.

Vidal també ha explicat que a l’estiu cal consumir (encara més de l’habitual)  productes d’origen vegetal. Sobretot, aquells que siguin antioxidants i que tinguin una alta pigmentació, com els tomàquets, els pebrots vermells o les pastanagues. Ens ajudaran que la nostra pell i el nostre organisme toleri molt millor l’exposició al sol.

Recupera aquí tota l’entrevista: