En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Enric Puig, doctor en Filosofia i professor de la UOC, defensa que cal sensibilitzar els ciutadans perquè es preguntin quin ús fan de les noves tecnologies i com poden arribar a un equilibri. Per promoure aquest debat, un grup de persones ha engegat una associació sense ànim de lucre que publicarà una revista trimestral i organitzarà un congrés anual sobre la qüestió.

Puig creu que la regulació és una de les solucions, però que requereix un canvi de mentalitat previ, tant en l’àmbit personal com en el laboral: “La relació que es dona entre el cap d’una empresa i el treballador parteix de la immediatesa. El primer que cal fer és sensibilitzar totes dues parts que aquest no és l’únic escenari possible. Hem de pensar de quina manera podem reformular la relació amb les noves tecnologies perquè no tinguem aquesta dependència digital“.

“Si esperem que a la feina no hi hagi aquesta immediatesa en la resposta, però en canvi en l’ús personal sí que mantenim aquestes exigències, no estem trencant cap dinàmica. Cal replantejar-ho més de base”, rebla Puig.

Escolta l’entrevista completa aquí: