La llei d’igualtat laboral que vol tramitar el govern central per la via d’urgència preveu multar les companyies que obstaculitzin la conciliació laboral. La intenció és que es passi de les bones intencions als drets i obligacions. La norma incorpora multes de fins a 50.000 euros a les empreses que obstaculitzin o impedeixin al treballador exercir els drets de conciliació.

N’hem parlat amb el responsable de recursos humans d’una de les empreses guanyadores del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps. Precisament fa uns dies s’ha obert el termini de presentació de candidatures per a la propera edició.

Ramón Brossa, director de Recursos Humans de la UPF Barcelona School of Management.

La conciliació familiar i laboral serà cada cop més un factor essencial per atreure talent a les empreses, segons els experts. En parla Emília Pallàs, directora executiva de Desenvolupament Socioeconòmic de Proximitat a Barcelona Activa:

A la conversa hi ha participat també Maite Lagunas, membre del grup de dones col·laboradores de la Secretaria de Dones i Polítiques LGTBI de Comisions Obreres. Podeu seguir aquí el debat.