Des de la campanya “Vida Laietana”, impulsada per més d’una trentena d’entitats de Ciutat Vella i de la resta de la ciutat reclamaven, des de fa temps, que l’espai es destinés a habitatge de lloguer social. Celebren l’anunci de l’Ajuntament i asseguren que hi ha més edificis repartits per altres districtes que es troben en la mateixa situació.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el Daniel Pardo, membre de la campanya “Vida Laietana”, ha dit que estan molt satisfets amb la decisió de l’Ajuntament i creuen que ha estat una “victòria veïnal”, després de les mobilitzacions dels darrers mesos. Pardo ha assegurat que tenir un edifici d’aquestes característiques, buit i de titularitat municipal, era “un luxe que no es podia permetre” la ciutat, vista l’emergència d’habitatge, especialment al districte de Ciutat Vella. Ara, als col·lectius que formen part d’aquesta campanya (més de 30 entitats de diversos àmbits), els agradaria participar en tot el procés per definir com han de ser els futurs habitatges. Calculen que en seran prop d’un centenar i defensen que hi hagi diferents tipologies de contractes. Pardo ha destacat que  hi ha alguns locals a l’edifici que haurien d’ocupar “comerços protegits”.  També remarca que a la ciutat hi ha més immobles buits que es podrien destinar a aquests usos i que a Ciutat Vella hi ha un excés d’equipaments administratius que es podrien diversificar i traslladar a altres districtes.

L’edifici ocupa els números 8 i 10 de la via Laietana. Durant molts anys, va ser la seu dels Jutjats de Primera Instància de Barcelona i el 2014 va passar a mans de l’Ajuntament. Una petita part pertany a l’Estat i actualment l’ocupa la seu de l’Institut Nacional d’Estadística.

Recupera aquí tota l’entrevista: