A les tres de la matinada d’aquest dimarts la boia de Ports de l’Estat ubicada a la sortida del Port de Barcelona ha enregistrat una onada màxima de 6,2 metres d’altura. Una magnitud, però, inferior als 8,1 metres del darrer temporal de finals de gener.  L’altura significant màxima -que equivaldria aproximadament a l’altura mitjana de les onades– va arribar a ser de 3,3 metres dilluns al migdia; un valor també inferior als 4,97 metres del temporal del 22 de gener o dels 4,27 metres del que vam viure uns quants dies abans de Nadal.

Les onades ja  han minvat clarament, tot i que encara són notables. A les nou del matí voltaven els 2,4 metres d’altura de mitjana, amb pics a l’entorn dels 4 metres. La retirada de l’aigua posava de manifest, malauradament, que aquest temporal s’ha tornat a “menjar” la sorra de la platja. El retrocés de la sorra es feia ben evident visualment  aquest matí a la platja del Bogatell, per exemple.

La situació tendirà a anar millorant a poc a poc a causa de l’allunyament de la pertorbació i l’encalmament -ja pràcticament total- del vent de xaloc.  La mar de fons, però, encara implicarà forta maror com a mínim fins dimecres, és a dir, onades compreses entre 1,25 i 2,5 metres. Els mapes del temps no indiquen cap temporal més ni a curt ni a mitjà termini.

Aquest matí, a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, hem comprovat l’estat de la platja del Bogatell i @btveltemps n’ha mostrat, en directe, les imatges: