Aquest divendres al matí s’ha convocat una marxa que arribarà fins a la plaça de Sant Jaume i la seu de l’Institut de Cultura de Barcelona, l’ICUB, en la qual participaran els treballadors de L’Auditori i l’OBC. Volen que se’ls augmenti un 1 % el sou, com ja s’ha fet amb altres treballadors municipals, i que l’Ajuntament els pagui les pujades endarrerides des del 2007.

L’origen del conflicte es remunta a una sentència que reconeix el dret dels funcionaris de cobrar aquest augment i els diners endarrerits. Tot i que els treballadors de L’Auditori, ni els de l’OBC, no són funcionaris, sí que tenen estatus de treballador públic, perquè l’equipament és propietat tant de l’Ajuntament (que en controla el 70 %) com de la Generalitat.

Des del comitè d’empresa, Glòria Pellés ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ que tenen una clàusula al conveni col·lectiu que obliga el consistori a igualar les millores salarials que tinguin la resta d’empleats municipals. És per això que asseguren que se senten menyspreats en comparació amb la resta de treballadors públics, que sí que han rebut aquests diners. Xavier Burgos, treballador de l’Auditori, denuncia que el problema “fa un any” que s’allarga i espera que s’acabi equiparant els sous de tots els treballadors.

Pellés creu que el retorn dels diners pot afectar més de 160 treballadors, ja que tothom que ha treballat a L’Auditori en aquests últims 10 anys pot reclamar-los. L’import que hauria de pagar l’Ajuntament se situa al voltant dels 1,8 milions d’euros.

La vaga ha obligat a cancel·lar quatre concerts: un de l’OBC amb el pianista Arcadi Volodos, dues actuacions infantils titulades ‘Setze Cordes’ i el concert de Pedro Pastor & Los Locos Descalzos del Festival Barnasants.

Escolta l’entrevista aquí: