L’Institut Català de la Dona convida els adolescents a crear relacions sanes i igualitàries amb l’eina interactiva Tabú. Tu tries què t’hi jugues! És un joc educatiu dirigit a centres d’ensenyament secundari i espais joves.

Les agressions sexuals s’han incrementat en un 30 % segons les últimes dades proporcionades pel balanç de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona. Amb la periodista Txell Esteve, repassem les diferents formes de violència, que van des de les més greus, com la violació, a d’altres, com la persecució, els tocaments no consentits o les mirades lascives.

Un dels col·lectius amb què més cal treballar són els joves. Per això, l’Institut Català de la Dona ha engegat el projecte Tabú. Tu tries què t’hi jugues! És un joc interactiu amb què un grup d’adolescents pot interactuar mitjançant un avatar per identificar aquest tipus de violències i sensibilitzar-se amb les conseqüències i el patiment per a la víctima.

Núria Avalada, presidenta de l’entitat, ha explicat que les accions van fonamentalment adreçades a evitar els comportaments sexistes més comuns entre els joves: aquells relacionats amb els telèfons mòbils i les xarxes socials: “Concretament va adreçat a dos o tres tipus de violència sexual, que serien el ‘sexpreading’, el fet de fer fotografies de caràcter sexual de la teva parella i fer-les circular per les xarxes sense el seu consentiment. Aquest seria el tema clau. Circulen i se’n fa una burla a l’institut, entre el grup, o també en l’àmbit familiar. Altres són les anomenades  floretes, que cosifiquen les noies, les fa ser més insegures, o fins i tot hi ha burles al cos que fan que les noies no puguin viure la seva sexualitat amb plena llibertat i naturalitat com ho fan els nois”.

Recupera la secció completa aquí: