El sol i la suavitat tèrmica d’aquests primers dies de la primavera fan que ja es pugi plantar pràcticament de tot a Barcelona.

Elisabet Sayrach, responsable de la botiga El meu hortet urbà ha explicat aquest matí a ‘El matí de Barcelona’ que un dels cultius estrella d’aquests dies són els tomàquets. Ha destacat que, a banda dels clàssics, són molt adequades les diverses varietats existents  de mida petita, tipus cirerol. Un dels punts forts d’aquests tipus de tomàquets de petit format és que són especialment productius i no requereixen gaire espai. També és una bona època per començar a plantar blat de moro o mongeteres de mata alta, que solen plantar-se junts, normalment en contenidors grans o en taules de cultiu.

Una altra opció, quan hi ha limitacions d’espai, és la d’emprar els horts verticals. Aquest tipus d’horts, de capacitat limitada, són òptims per cultivar-hi plantes aromàtiques com el romaní, la menta o la farigola però també per a petites plantes i hortalisses com l’enciam o el cibulet. També són molt adequats per plantar-hi maduixeres.

La primavera és una bona època per iniciar-se per primera vegada en el cultiu d’un petit hort. Actualment disposem de tot tipus de contenidors i de taules de cultiu, així com de recipients que poden adequar-se a diversos espais, per limitats que siguin.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera a Elisabet Sayrach a ‘El matí de Barcelona’, a betevé 91.0 fm: