Es tracta d’una operació d’urgència, ja que l’estructura de l’immoble havia resultat afectada com a conseqüència de les esquerdes que es van detectar dimecres al subterrani. L’apuntalament és la segona fase de l’operació, després que divendres s’injectés formigó als fonaments. Ara caldrà esperar 24 hores per saber si tot plegat ha donat resultat i l’edifici s’ha estabilitzat. Les tasques d’estintolament de l’edifici, però, no s’han donat per acabades i continuaran aquest dimarts. 

Cinc nits fora de casa i bona part dels veïns allotjats en hotels de la ciutat

Més d’una dotzena dels 32 veïns desallotjats de les finques dels números 153, 155 i 157 del carrer de Llull es troben en hotels al voltant del barri, per exemple al Clot. Alguns, però, s’han vist obligats a fer nit en alguns establiments situats a Les Corts i per això, demanen que els ubiquin en establiments més a prop de la seva residència, ja que, com explica un dels veïns desallotjats, Albert Capella, que viu al número 153, “és una paradoxa ja que tenim quatre hotels al voltant”. Pels veïns, segons Capella, és clar que la construcció de dos hotels just al solar de davant és l’explicació dels problemes estructurals als seus edificis. Fins i tot alguns apunten que les obres que s’estan fent al solar del carrer de Llacuna, entre Pujades i Pallars també afecten l’estructura dels edificis. En una entrevista a betevé ha remarcat que “ho estàvem denunciant. Hi havia dies que queien les tasses de la cuina, quadres, fins i tot un sostre de pladur, i no es va tenir en compte”


Escolta aquí l’entrevista completa.

L’Astrid Altadill, en aquest cas resident a l’efifici més afectat, el 155, comença a notar les incomoditats d’estar cinc dies allunyada de casa. Diu que aconseguir una mica de privacitat es fa molt difícil i el neguit de no tenir un horitzó clar per tornar a casa tampoc no hi ajuda. Des de la plataforma Ens Plantem demanen que se suspenguin les llicències als hotels que s’estan construint al davant i que ja van aturar els treballs. El portaveu de la plataforma, Bernat Castro, explica que aquest cas ha revifat de nou el debat sobre la massificació turística al Poblenou: “hi ha la percepció entre els veïns que l’abús de la indústria turística al barri és greu i comporta que molts veïns hagin de marxar perquè els apugen el lloguer perquè esperen treure més rendiment llogant-los com a pisos turístics”.

Tota l’entrevista aquí.

Comparteix a: