onada calor sol i palmeres
Foto: Arnald Pons

Saps com posar-te la crema solar? Te’n poses cada dues hores si és de protecció 50  i més sovint si és d’un factor de protecció inferior? Coneixes el teu fototipus? I els senyals que t’han de fer anar al dermatòleg per una piga?

N’hem parlat a ‘El matí de Barcelona’ amb Joan Ferran, dermatòleg de l’Hospital Clínic i professor de la UB; Eulàlia Mateu, membre de la vocalia de dermofarmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; Amàlia Arce, pediatra de l’Hospital de Nens de Barcelona i Carme Sabaté, presidenta de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat.

1.- Com s’ha d’aplicar la protecció solar?

El protector solar s’ha d’aplicar estenent-lo molt bé. En el cas dels esprais, cal que es distribueixi bé per tota la pell i s’apliqui com a màxim a cinc centímetres de la pell. En moltes ocasions ens posem molta menys quantitat de la necessària.

2.- Coneixes el teu fototipus? És clau per saber quin factor de protecció necessites

Tots tenim un fototipus, que depèn del color de la nostra pell. Com més clara sigui, més protecció solar cal aplicar. N’hi ha de l’1 al 6.

3.- Quan has d’anar al dermatòleg per  una piga?

Les pigues poden esdevenir perilloses i per això cal observar-les bé. Cal anar al dermatòleg quan la piga canviï de color, de forma o sigui asimètrica.

Recupera aquí la conversa sencera: