L’objectiu de la campanya és oferir als infants el millor entorn possible mentre la seva família biològica no se’n pot ocupar.  En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0fm, la directora d’Intress, Pilar Núñez, ha explicat que existeixen cinc tipus d’acolliment. El primer és el d’urgència i diagnòstic, per a infants menors de  6 anys i que dura com a màxim sis mesos. Es produeix mentre es valora la situació i l’evolució de la família biològica. Des d’Intress calculen que ara mateix a Catalunya hi ha un centenar de nens en espera de ser acollits d’aquesta manera. Es tracta que els més petits puguin créixer en un entorn familiar i tranquil, fora dels centres tutelats.

En segon lloc, existeix l’acolliment familiar simple. Té una durada de menys de dos anys, mentre la família d’origen es recupera i torna a fer-se càrrec de l’infant. En tercer lloc, l’acolliment familiar permanent, que pot durar fins que l’infant assoleix la majoria d’edat. Per acabar, hi ha l’acolliment en Unitat Convivencial d’Acció Educativa (UCAE), que es caracteritza per l’especialització dels acollidors (són persones qualificades per la seva titulació o experiència en l’àmbit de la infància) i l’acolliment familiar de caps de setmana i vacances en família.

Per convertir-se en família d’acollida cal complir una sèrie de requisits: ser majors de 25 anys i tenir-ne com a mínim 14 més que l’infant acollit. Les persones sol·licitants han de tenir una situació afectiva equilibrada, disposar de temps per tenir cura de l’infant i un entorn familiar socialitzador.

Escolta aquí l’entrevista ▶️