La calor anirà a més al llarg de la setmana i, de moment, tot fa pensar que enguany hi haurà una clara sincronia entre l’inici de l’estiu astronòmic i l’arribada de la calor més intensa. La nova estació entrarà dijous, 21 de juny, a les 12.07 h, jornada en la qual el termòmetre podrà acostar-se o assolir la marca dels 30 graus en alguns punts de la ciutat.

La calor s’anirà fent notar cada dia una mica més. Aquest dilluns la temperatura màxima s’enfilarà fàcilment fins als 27 graus als barris més càlids de la ciutat, però a partir de mitjan setmana i fins l’inici del cap de setmana podria arribar a assenyalar els 30 graus. La calor serà molt més notable a l’interior i a Ponent, on s’esperen màximes pròximes als 35 graus.

No es tractarà ni de bon tros de cap onada de calor, però sí del primer episodi d’altes temperatures de la temporada, un fet totalment habitual en aquestes dates.

Els mapes del temps anuncien que a partir de dijous proliferaran els xàfecs de tarda cap als Pirineus i que de cara al cap de setmana també podrien afectar sectors de l’interior i del nord-est del país. La revetlla de Sant Joan s’entreveu, ara per ara, força tranquil·la arreu,  fins i tot a la muntanya, on al vespre desapareixeran els ruixats.

Compte amb el sol

Aquells qui aquesta setmana decideixin gaudir de la platja trobaran condicions força òptimes: bona temperatura de l’aigua del mar (20-21 ºC), poc vent i predomini del sol.

Caldrà estar, però, especialment atents als raigs ultraviolats, es preveu que l’índex ultraviolat sigui molt alt a Barcelona i en el conjunt del país. Cal recordar que aquests dies el sol pica molt, fa un angle de fins a 72 º amb l’horitzontal a les hores centrals de la jornada.