El sindicat de l’educació USTEC diu que no té gaire lògica que es voti en dijous, ja que serà el tercer dia no lectiu d’aquest trimestre, i que s’hauria de compensar amb un dia festiu. A més, alerten que la coincidència amb els festivals escolars de Nadal no ajudarà les meses electorals.

Avui debatem sobre la jornada d’eleccions catalanes del 21 de desembre. El Ministeri d’Educació ha decretat la jornada com a no lectiva. Parlem sobre els possibles inconvenients que puguin produir-se per anar a votar i, en extensió, ens preguntem com es podrà compaginar el dret a vot amb els horaris laborals.

Hem convidat Fabián Mohedano, diputat de Junts pel Sí i impulsor de la reforma horària; Xavier Díez, membre del Secretariat Nacional d’USTEC·STEs; Sandra Zapatero, presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, i Xènia Amorós, membre de la Presidència Social i Política de la Junta General de la FaPaC. També hem trucat a Cristina Torre, secretària d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya.