Exmembres de la Junta Electoral diuen que és cert que poden sobtar algunes decisions que han pres aquests organismes, com les denominacions dels consellers, i subratllen que la llibertat ha de ser la regla i la prohibició ha de ser l’excepció.

Al nostre espai de conversa parlem sobre la censura i les prohibicions de l’estat espanyol. La Junta Electoral Central ha prohibit les pancartes en suport als presos polítics a les façanes dels ajuntaments i també ha fet retirar-ne els llaços grocs. Tampoc no es poden il·luminar les fonts públiques amb tonalitats grogues.

Debatem sobre com es prenen les decisions de la Junta Electoral i si la campanya electoral del 21-D té altres precedents per les grans alteracions en llibertat que està patint. També valorem la decisió del jutge Llarena de mantenir a presó Junqueras, Forn i els Jordis.

Hem convidat Joan Manuel Trayter, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Girona i exmembre de la Junta Electoral Central; Eduard Sagarra, professor de dret internacional públic de la Universitat de Barcelona i president de l’Associació de Nacions Unides per a Espanya; Francesc Burguet, professor de periodisme de la Ramon Llull; Jose Manuel Bermudo, professor de filosofia política, ètica i moral de la Universitat de Barcelona i Joan Maria Morros, vicedegà del Col·legi de Periodistes.