Els experts diuen que un cop acabades les eleccions es tornarà a la normalitat del govern i del Parlament, però que els resultats electorals no modificaran la realitat política catalana.

Avui al nostre espai de tertúlia analitzem l’inici de la campanya electoral a les eleccions del 21-D, convocades per Mariano Rajoy en aplicació de l’article 155 i marcades per la supressió del govern català i l’empresonament de consellers i líders socials.

En el debat s’ha destacat que la independència sí interessa l’electorat; la previsió és que hi hagi un 80 % de participació, un 20 % més que en els dos comicis anteriors. També s’ha parlat de la transversalitat de les llistes, on la societat s’ha implicat de forma clara i que és la primera vegada que en la realitat política catalana hi ha una divisió en dos blocs clarament enfrontats.

Participen en el debat Jaume López, politòleg de la UPF, Ismael Peña, professor de ciència política de la UOC i especialista en moviments socials i Lluís Pastor, professor i expert en comunicació política.