Amb motiu de la Setmana per la Llibertat d’Expressió, que s’inicia oficialment dimecres, el codirector d’Irídia explica que “el delicte d’injúries a la Corona hauria de desaparèixer” i que no pot ser que s’hagi passat de “tres casos de delicte d’odi el 2011 a 70 casos entre 2016 i 2017”. N’hem parlat a ‘El matí de Barcelona’ amb responsables de la plataforma organitzadora “No callarem”.

Aquest dimecres comença  oficialment la “Setmana per la Llibertat d’Expressió”,  una reivindicació que pretén denunciar els abusos contra la llibertat d’expressió que s’estan vivint aquests mesos a l’estat espanyol. En una conversa  a “El matí de Barcelona”, el codirector d’Irídia, el Centre per  al a Defensa dels Drets Humans, assegura que “el delicte d’injúries a la Corona hauria de desaparèixer” i que “hem passat de tres casos de delicte d’odi el 2011 a 70 entre 2016 i 2017”. Berrio assegura que “tota la legislació de delictes d’odi s’està aplicant de forma molt diferent des del 2015 i  ens porta a un punitivisme més gran.  Ara mateix una baralla es pot convertir en  delicte d’odi molt fàcilment. És urgent derogar les  reformes fetes el 2014”, en referència a la coneguda com a llei mordassa i la reforma del Codi penal.

La Setmana per la Llibertat d’Expressió

Albert Costa, membre del Sindicat de Músics Activistes i membre de No callarem, organitzadora dels actes de la “Setmana per la Llibertat d’Expressió”, demana que tothom s’uneixi als actes, que tindran lloc a la Model,  per donar suport i “acompanyar les persones que  pateixen la repressió”. Pepa Arenós, vicepresidenta de Teatre amb R de República es mostra positiva perquè “hi ha resposta al carrer”. Lamenta, en canvi, que no hi hagi resposta als parlaments: “No hi ha cap actitud ni del PSOE ni de Podem per canviar les coses”, apunta.

Podeu escoltar aquí tota la conversa:

El rap a favor de la llibertat d’expressió

Precisament una vintena de rapers han fet públic un videoclip cantant  plegats a la Model en defensa de la llibertat d’expressió amb fragments censurats de Valtonyc i Hasel.  Es diu ” los borbones  son unos ladrones”. Pots veure aquí l’enllaç.