fornite

Augmenten els adolescents enganxats als videojocs i al mòbil que són tractats en clíniques privades i a les unitats d’addiccions dels hospitals. Així ho ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ Marc Massip, psicòleg expert en addicció a les noves tecnologies i director de Desconnecta, que adverteix també que cal regular l’accés dels menors als mòbils i també l’edat a partir de la qual poden dur aquests dispositius a l’escola. Assegura que els pares parteixen d’una idea de falsa seguretat per donar el mòbil als menors i que això és l’excusa perfecta perquè els nens tinguin el 100 % de llibertat, però cap informació sobre els riscos que suposa l’accés a internet. Massip assegura que “el canal per on arriben les addiccions conductuals és el telèfon mòbil” i afegeix que la indústria fomenta l’accés a “la nova heroïna del segle XXI”, que són els jocs en línia, adreçant-se precisament als adolescents, que són els més vulnerables.

Francesc Pereandreu, president de l’Associació Catalana d’Addiccions Socials, avisa sobre el fet que les addiccions socials es  viuen en silenci i a casa, no estan al carrer i que, precisament, per aquest motiu és molt més difícil actuar. A la seva entitat han creat la primera Unitat d’Addiccions Afectives que tracta 15 dones, i, en relació amb els videojocs, explica que hi ha menors que han arribat a fer despeses de 2.000 euros sense saber-ho.

També han participat en la conversa Oriol Esculies, director de Projecte Home a Catalunya, que ha ofert les dades del darrer informe de l’entitat, i Hugo López, psiquatra de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Clínic Idibaps.

Pots recuperar aquí la conversa sencera.