El 23 de març és el dia escollit per honrar la meteorologia, la  ciència que estudia l’atmosfera i els fenòmens que s’hi produeixen en un moment determinat. Aquesta data commemora la creació de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), el 23 de març de l’any 1950. L’OMM és una organització intergovernamental que depèn de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

Cada any s’escull un tema d’interès general, enguany l’escollit és Entenent els núvols. Aquest dijous, tant el Servei Meteorològic de Catalunya com l’Agència Estatal de Meteorologia han previst diversos actes commemoratius per celebrar aquesta jornada.

L’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics, (ACOM) amb motiu d’aquesta diada i dins de la XXI Setmana Catalana de la Meteorologia, durà a terme el Meteocat 2017, un seguit de conferències gratuïtes i obertes al públic que es faran dissabte, 25 de març, al CosmoCaixa. El lema escollit enguany ha estat el de la comunicació meteorològica i, per això, les xerrades tractaran la comunicació meteorològica als diversos mitjans.

Per tal de parlar-ne i conèixer el programa d’activitats aquest matí, a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, hem parlat amb en Lluís Pujol, secretari general de l’ACOM. A continuació podeu recuperar l’entrevista: