Barcelona forma part del 5GCity, un laboratori que permetrà posar a prova aquesta nova tecnologia Es calcula que, de cara al 2020, el 5G podria generar 220.000 llocs de treball i 14.600 milions d’euros a la ciutat.

La tecnologia 5G serà els propers anys definitiva per a Barcelona, que busca obtenir el títol de laboratori europeu en aquesta matèria. Serà un banc de proves i ja hi han començat a treballar en el consorci 5GCity, en el qual participen l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital i la fundació i2CAT, entre d’altres. El 5G permetrà reduir el temps de resposta de la xarxa, millorar la teleassistència, el cotxe autònom i la cirurgia a distància. Serà també impulsor de noves vies d’entreteniment. Es calcula que el 5G deixarà 220.000 llocs de treballs i 14.600 milions d’euros en els propers anys a Barcelona.

N’hem parlat amb Sergi Figuerola, director de tecnologia i Innovació de la Fundació i2CAT, Daniel Marco, director de SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya, Paco Rodríguez, gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica, i amb Tomeu Sabater, digital transformation manager de la Mobile World Capital Barcelona.

Escolta-ho aquí: