glovo missatger

Aquest dilluns, el ‘Hashtag Barcelona‘ debat sobre el model de negoci d’empreses com Glovo, després de la mort, ara fa poc més d’una setmana, d’un dels seus repartidors. Però també ens interessem per la 6a Setmana dels Horaris i els canvis que es volen promoure per impulsar la reforma horària i per la situació del Gimnàs Social Sant Pau del Raval, que ha aconseguit una pròrroga i suports per poder pagar el deute.


El model de Glovo, contra les cordes

La mort d’un repartidor que estava fent un servei per Glovo mentre feia una substitució en precari ha reobert el debat sobre el model productiu i les condicions laborals que promouen aquesta mena de plataformes. Els treballadors de l’empresa han fet diverses protestes per demanar que se’ls contracti directament, mentre que UGT fins i tot ha presentat una denúncia davant de la Fiscalia de Barcelona. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


La Setmana dels Horaris

Aquest dilluns, comença la 6a Setmana dels Horaris, amb l’objectiu de plantejar alternatives per caminar cap a la reforma horària. La intenció és convocar actes públics no més tard de les sis de la tarda, evitar els sopars institucionals i promoure l’hora de tancament dels edificis públics no més enllà de les vuit del vespre, entre d’altres. En parlem amb Alexis Serra, director de l’Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya:


Pròrroga pel Gimnàs Social Sant Pau

Els responsables del Gimnàs Social Sant Pau van aconseguir divendres una pròrroga per pagar el deute amb la Seguretat Social. En una reunió in extremis, l’últim dia del termini, van aconseguir el compromís de les administracions públiques i de 15 entitats socials, que faran les aportacions econòmiques necessàries per salvar-lo. En parlem amb Jordi Bordas, membre de la cooperativa del Gimnàs Social Sant Pau:


L’actualitat a les xarxes

Aquest ha estat un cap de setmana intens a les xarxes, però l’Àlex Solà ens en resumeix el més destacat: continua el ‘Joc de trons’ per l’alcaldia de Barcelona, el rei Felip VI s’ofèn per una bandera espanyola del revés mentre el seu pare es retira, Rosalía ho peta al Primavera Sound, la final de la Champions i de la polèmica per la mort de José Antonio Reyes:


Esports

El Carles Alcoyent ens parla de la derrota de l’Horta, a casa i per la mínima, davant del Moralo, que l’ha deixat fora del play-off d’ascens:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: