Augmenten els casos de coronavirus

Els casos de coronavirus a Catalunya s’eleven a dotze, després que aquest cap de setmana hagin donat positiu vuit persones més. La majoria han viatjat a una zona de risc o han tingut contacte amb gent que hi ha estat. Salut ha informat que a partir d’ara els casos lleus s’atendran a casa. Les autoritats sanitàries defensen que aquí el coronavirus es troba, de moment, en fase de contenció. Però, tot i les crides a la calma, no hi ha mascaretes a les farmàcies i fins i tot s’han esgotat en alguns hospitals. Ho comentem amb el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós:


L’impacte econòmic del coronavirus

Comencem la setmana molt pendents de la borsa, després que l’anterior l’Ibex 35 es desplomés un 11,4 % i registrés la quarta setmana més dolenta de la seva història, com a conseqüència de la incertesa generada pel coronavirus. Algunes organitzacions empresarials, com Pimec, han fet una crida a la calma davant les repercussions econòmiques i socials d’aquesta crisi sanitària. En parlem amb Benja Anglès, professor de Dret Tributari i Financer de la UOC:


8-M: dones cuidadores

A Barcelona, una de cada quatre persones té cura d’alguna altra. Les dones continuen sent les que, amb poques excepcions, es fan responsables d’aquesta tasca. Segons les enquestes dels usos del temps de l’Ajuntament, les dones dediquen gairebé quatre hores al dia a la llar i a la família, mentre que els homes, de mitjana, n’hi dediquen només una. Aquesta sobrecàrrega té conseqüències en la salut de les dones i en la seva qualitat de vida, i n’empitjora l’estat de benestar social, psicològic i físic. En parlem amb:


Xarxes

El resum del més destacat a les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Esports

El Carles Alcoyent ens explica la derrota del Barça davant del Madrid per 2 a 0 i ens fa la crònica de la resta de la jornada:


Barcelona plató

L’actualitat audiovisual barcelonina, amb el Roger Granel:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: