Aquest dimecres, parlem amb la número dos del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, sobre les negociacions amb Barcelona en Comú per arribar a un acord de govern, la decisió d’Ada Colau de tornar a penjar el llaç groc a Sant Jaume i la decisió de Celestino Corbacho de deixar el grup de Manuel Valls i integrar-se al de Ciutadans, entre altres qüestions. Però també recordem la figura del barceloní Vicenç Ferrer, en el desè aniversari de la seva mort, i ens avancem al Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora aquest dijous.


Dia Mundial de les Persones Refugiades

Coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora aquest dijous, 20 de juny, parlem de la situació actual dels milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides d’arreu del món. Més de 70mil refugiats viuen en camps a Grècia, una realitat que han volgut retratar un grup de joves, la majoria barcelonins, en un documental que porta per títol ‘Faraway Land’. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


El pacte entre el PSC i Colau

Barcelona en Comú i el PSC treballen des de dissabte en l’elaboració d’un pacte de govern estable, que preveuen tancar en les pròximes dues setmanes. Però la decisió d’Ada Colau de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament no ha agradat als socialistes i pot haver dificultar l’acord. En parlem amb la número dos del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet:


Deu anys sense Vicenç Ferrer

Aquest dimecres fa 10 anys que va morir Vicens Ferrer. El cooperant català, que va dedicar la seva vida a millorar les condicions de vida de milers de persones a l’Índia amb una “revolució silenciosa”, fa també 50 anys que va crear la seva fundació. En parlem amb Lancy Doden, portaveu de la Fundació Vicenç Ferrer:


L’actualitat a les xarxes

L’Àlex Solà ens parla de la decisió de Celestino Corbacho d’integrar-se al grup municipal de Ciutadans, que deixa a Manuel Valls amb només dos regidors i, per tant, a Ada Colau sense la majoria que la va fer alcaldessa. Però a les xarxes, de fet, ja es dona per fet que l’exprimer ministre francès no tardarà gaire en marxar de Barcelona. L’optimisme de Puigdemont i de Comín en la seva lluita per aconseguir exercir com a eurodiputats, la croada masclista d’Eduardo Inda contra la periodista de Cuatro Marta Flich i la decisió de Youtube de tancar el canal de Vox són altres qüestions també molt comentades:


La fonoteca

El Nil Via recupera la memòria audiovisual del fatídic atemptat d’Hipercor, coincidint amb el 32è aniversari de la tragèdia, que es compleix justament aquest dimecres:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: