skater monopatí

‘El matí de Barcelona’ entrevista el cap de missions de Proactiva Open Arms, Riccardo Gatti, amb motiu del bloqueig del seu vaixell al port de Barcelona. Aquest dijous ha rebut la visita de l’alcaldessa, Ada Colau. Les característiques de la grip, que ha entrat en fase d’epidèmia, i la polèmica per les declaracions catalanòfobes de l’actriu Carmen Maura són altres qüestions també destacades del programa d’aquest divendres.


L’alcaldessa visita l’Open Arms

Ada Colau ha pujat aquest dijous al vaixell d’Open Arms, que continua bloquejat a Barcelona sense poder desenvolupar la seva missió en aigües de Líbia. Barcelona dona suport a l’ONG, que ha denunciat que es tracta d’una decisió política que posa en marxa el comptador de morts. En parlem amb Riccardo Gatti, cap de missions de Proactiva Open Arms:

Estrena amb polèmica

L’actriu Carmen Maura estrena aquest divendres la pel·lícula ‘Gente que viene i Bah‘, rodada en part a Barcelona, amb el rerefons de les seves declaracions a ‘El Mundo’, on afirma: “Em posa negra donar diners als catalans, que són els que menys els necessiten”. Ho comentem amb Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia de Cinema en Català:

Esports

La denúncia del Llevant contra el Barça per possible alineació indeguda podria deixar sense efecte la remuntada dels blaugrana al Camp Nou per assegurar-se el pas als quarts de final de la Copa del Rei. Amb el David Betran comentarem també la classificació de l’Espanyol, després d’eliminar al Vila-Real, i l’agenda esportiva del cap de setmana:

L’actualitat a les xarxes

Les polèmiques declaracions de Carmen Maura també s’han convertit en un gran tema de debat a les xarxes socials, on tant catalans com feministes han manifestat sentir-se ofesos per les paraules de l’actriu. Però les xarxes van al seu rotllo: reptes sospitosos, com el dels 10 anys, i ous que superen records mai vistos. Tot plegat ens ho explica el Toni Noguera.

El Podcast

Concentrem en 20 minuts el més destacat de les qüestions que hem tractat al ‘Hashtag Barcelona‘ aquesta setmana: el debat entre els grups municipals sobre el tramvia, els desnonaments a Ciutat Meridiana, la seguretat a la ciutat i l’aposta de Barcelona pels esports electrònics:

Cinema

Una vegada més, Carmen Maura torna a ser protagonista. L’estrena de la pel·lícula ‘Gente que viene y Bah’, protagonitzada per l’actriu madrilenya i rodada a Barcelona, és una de les notícies destacades que ens porta el Roger Granel en el seu resum setmanal de les principals notícies de l’actualitat audiovisual relacionada amb la nostra ciutat:

Els Impros

Els Impro Akatomba fan la seva particular versió de l’actualitat.