Imatge de Les Corts

L’ensenyament públic viu aquest dijous una nova jornada de vaga, convocada pels sindicats que demanen revertir les retallades. D’altra banda, les famílies que s’han quedat sense una plaça pública al seu barri, de cara al curs 2019-20, reclamen una solució al consorci. El ‘Hashtag de Barcelona‘, especial 26-M, escolta les propostes que veïns i veïnes de la ciutat fan al futur alcalde sobre turisme.


Especial 26-M: el turisme

Reduir l’impacte del turisme massiu en alguns barris és una de les principals demandes dels veïns i veïnes de la ciutat, de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. En parlem amb:

  • Alícia Berlanga, veïna de la Rambla
  • Rosi Borau, veïna de la Ribera
  • Marta Orellana, veïna de la Vila Olímpica
  • Beatriu Troncoso, veïna de la Barceloneta
  • Gabriel Mercadal, veí de la Sagrada Família

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Famílies sense plaça a l’escola pública del barri

Un any més, després de la publicació del número de desempat de la preinscripció escolar, hi ha famílies que s’assabenten que s’han quedat sense una plaça a alguna de les escoles públiques del barri. En parlem amb Maria Lacave, portaveu del grup Per una Escola Pública a Sant Andreu, i amb Sara Tolosa, portaveu de les famílies afectades per la manca de places a l’escola pública:


Vaga a l’ensenyament públic

Aquest dijous hi ha vaga al sector educatiu. Els sindicats reclamen recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades, la reducció de les ràtios, l’increment de la plantilla en 7.000 docents i la garantia que no es tancarà cap grup a l’escola pública. En parlem amb el portaveu del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font:


L’actualitat a les xarxes

Miquel Iceta continua sent el centre de l’atenció i de la polèmica, també a les xarxes socials. Només hi ha un altre protagonista capaç de fer-li certa ombra: Antoine Griezmann. El davanter francès ha anunciat que marxa de l’Atlètic de Madrid i els rumors sobre un possible fitxatge pel Barça han dividit els culés. Ens ho explica l’Albert Puyuelo:


Les “breiking news”

La Dolors Boatella ens parla del festival d’Eurovisió:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: