Reaccions a la declaració d’emergència climàtica

L’Ajuntament de Barcelona ha declarat l’emergència climàtica i ha explicat algunes de les mesures que vol aplicar per reduir les emissions i la contaminació: més superilles i la possibilitat de zones de baixes emissions més restrictives, entre d’altres. També ha assenyalat que cal reduir les emissions per part de les grans empreses privades i de les grans infraestructures, com el port i l’aeroport. El soci de govern de Barcelona en Comú, el PSC, ja se n’ha desmarcat. La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Mari Luz Guilarte, ha negat que Barcelona tingui una “contaminació exagerada“:

Martí Sarrate, president de l’Associació Empresarial d’Agències de Viatges (ACAVe), nega en rodó que sigui possible eliminar el Pont Aeri, tal com proposa el govern municipal:


Reduir la setmana laboral és una utopia?

Algunes empreses de l’estat espanyol han començat a aplicar la setmana laboral de quatre dies, sense que això afecti al salari dels treballadors. L’acord de govern entre el PSOE i Unides Podem fa referència a la necessitat d’arribar a un pacte social i polític sobre la racionalització dels horaris i l’elaboració d’una llei sobre els usos del temps. En parlem amb:

  • Alexis Serra, director de l’Oficina per la Reforma Horària
  • Cristina Torre, secretària d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya
  • Itziar Ruedas, advocada del Departament Jurídic i responsable de Polítiques d’Igualtat de PIMEC
  • Ariadna Güell, experta en usos del temps i coordinadora de la Barcelona Time Use Initiative
  • Francesc Magdaleno, cofundador de Blueknow
  • Montse Ramon, membre del comitè executiu de Tapla

Xarxes

El més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Obro Fil

L’Àlex Solà ens parla de la picabaralla a Twitter entre Antonio Maestre i Mireia Boya:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: