La lluita contra la contaminació a Barcelona ha de ser a gran escala: quines mesures cal prendre per reduir la contaminació de creuers i avions? Quin impacte té el turisme de masses? Aquest és el tema a debat aquest dimecres al ‘Hashtag Barcelona‘, el mateix dia en què parlem de les proves de la selectivitat 2019 que s’allargaran fins divendres i de l’autorització del Suprem a Joaquim Forn per recollir l’acta de regidor.


Avions i creuers: contaminació a gran escala

Barcelona és la ciutat d’Europa més contaminada per creuers, segons l’ONG Transport & Environment. D’altra banda, el transport aeri és la principal font de contaminació turística a la ciutat, segons un estudi de l’ICTA UAB. Quines mesures es poden prendre per posar-hi remei? En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Quim Forn serà dissabte a Barcelona

El Tribunal Suprem ha autoritzat el cap de llista de Junts per Catalunya a assistir al ple de constitució de l’Ajuntament, dissabte que ve. Tot plegat, mentre continuen els dubtes sobre qui serà el futur alcalde o alcaldessa de Barcelona i quan aquest dimecres el judici del procés encara la seva última jornada, abans de quedar vist per sentència. En parlem amb l’exalcalde i president del grup municipal del PDeCAT, Xavier Trias, que aquest dimecres s’acomiada de l’Ajuntament.


Comença la selectivitat

Més de 35 mil alumnes catalans s’examinen des d’aquest dimecres de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Captem l’ambient dels moments previs a la selectivitat des d’un dels llocs on es fan aquestes proves, al Campus de la Ciutadella de la UPF, amb el Biel Cadilla:


L’actualitat a les xarxes

Les exposicions dels advocats defensors en el judici del procés han estat molt comentades a Twitter, fins al punt que l’Àlex Solà ha detectat ja grups de fans de Van den Eynde, Pina i Melero. Però també ens parla de la polèmica al voltant de la incertesa sobre el ple d’investidura de dissabte a l’Ajuntament de Barcelona i d’un boot que simula la Tercera Guerra Mundial:


La fonoteca

El Nil Via ens recorda tres casos sonats de la crònica de successos de Barcelona dels últims 45 anys: els crims de Pedralbes, els del Putxet i el “mata-iaies”:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: