Imatge del temps

Aquest dimarts comença al Tribunal Suprem, a Madrid, el judici per l’1 d’octubre. I aquest és el tema del ‘Hashtag Barcelona‘, un debat des del punt de vista del dret i de la política, amb un important ressò internacional.


Comença el judici de l’1 d’octubre

Aquest dimarts, comença al Tribunal Suprem el judici del procés, la causa oberta contra 12 líders independentistes que seran jutjats per rebel·lió, sedició, desobediència, pertinença a organització criminal i malversació de cabals públics. Un judici que durarà mesos, però amb l’objectiu que estigui vist per a sentència abans de les eleccions municipals del 26 de maig. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Imatges de càrregues policials a la façana del Suprem

La nit abans de l’inici del judici, algú ha projectat imatges de les càrregues policials de l’1 d’octubre a la façana del Tribunal Suprem, de Madrid. Des de les portes d’aquest edifici, la nostra companya Marta Martorell ens explica quin ambient es viu poques hores abans que comenci el procés judicial, enmig d’un fort dispositiu de seguretat:


Continuen les declaracions de policies per l’1 d’octubre

Repassem les declaracions que han fet aquest dilluns als jutjats de Barcelona quatre agents de la policia espanyola acusats de donar puntades de peu i cops de puny a la cara a persones que estaven assegudes a terra el dia del referèndum a l’Institut Pau Claris. En parlem amb Núria Garrido, presidenta de l’Associació de Juristes pels Drets Humans:


L’actualitat a les xarxes

El 14 d’abril, diumenge de rams, és un dia que no li va bé a cap dels usuaris de les xarxes socials per anar a votar. Pedro Sánchez, ‘dimisión’ i ‘alta traición’ per haver plantejat aquesta data. Les xarxes han recordat alguns dels personatges que s’hi van manifestar en contra el diumenge i, també, de l’entrevista a Arrimadas i Montero pel dia de la dona i la nena a la ciència. Ens ho explica el Toni Noguera:


Gimcana cultural

La Bea Rodríguez ens recomana, entre d’altres coses, viure l’experiència del Llum BCN, que els dies 15,16 i 17 de febrer envaeix carrers i espais a l’aire lliure del 22@ al Poblenou:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: