Imatge de la Sagrada Família

Les esperes per optar a les ajudes de la Llei de la Dependència han esdevingut cròniques des que es va aprovar la llei el 2006. La manca de pressupost continua 13 anys després. Hi ha famílies que cobren tard i, fins i tot, hi ha ajudes que arriben quan el pacient ja és mort. La Llei de la Dependència és el tema del debat d’aquest dilluns al ‘Hashtag Barcelona‘.


Llei de la Dependència: on són les ajudes?

Fa més de 10 anys que es va aprovar la Llei de la Dependència, amb Zapatero de president del govern espanyol, i les llistes d’espera s’han cronificat. Les ajudes, en molts casos, no arriben a temps. Gairebé 25 mil persones han mort en els últims 8 anys a Catalunya esperant les prestacions. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


La situació surrealista a les escoles Joan Roca

La direcció del Grup Roca ha decidit suspendre les classes a les tres escoles concertades que gestiona a Barcelona. El motiu: el propietari ha entrat aquest cap de setmana acompanyat d’un grup d’homes d’una empresa privada de seguretat a l’interior del col·legi de la rambla Guipúscoa, al barri de Sant Martí de Provençals. La presidenta de l’AMPA, Berta Ortega, diu que hi ha unes 1.500 famílies afectades i que ho han denunciat al Síndic de Greuges:


La manifestació del 16-M a Madrid

L’ANC i Òmnium Cultural han convocat una manifestació dissabte que ve a Madrid contra el judici del procés, en suport dels presos i per reivindicar que “l’autodeterminació no és delicte”. La mateixa marxa amb el mateix lema, el passat 16 de febrer, va aconseguir concentrar unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 500.000, segons els organitzadors, a Barcelona. En parlem amb el vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes:


L’actualitat a les xarxes

Les xarxes socials tenen un nou lema feminista, molt adequat: #PavoCallate. Aquest cap de setmana han parlat dels ous de VOX, les seves denúncies falses, les polèmiques de la vaga feminista i les declaracions desafortunades de Josep Bou, l’aliat fail del feminisme. Ens ho explica el Toni Noguera:


Esports

Amb el Carles Alcoyent, repassem els resultats del cap de setmana del Barça i l’Espanyol, així com dels equips barcelonins de Tercera. A més, ens fixem també en com ha anat la 41a edició de la Marató de Barcelona:


Aquí us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: