cotxes contaminació

Retocs d’última hora a la ZBE

Quan falta menys d’un mes perquè entri en vigor la Zona de Baixes Emissions (ZBE), les administracions continuen anunciant petites modificacions. Aquest dimarts, l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat que les persones amb rendes més baixes i que necessitin el cotxe per treballar podran entrar a la ciutat amb un vehicle sense etiqueta durant el primer any sense que se’ls imposin sancions. Paral·lelament, el RACC ha alertat en un informe que les restriccions del vehicle privat provocaran una saturació encara més gran del transport públic. En parlem amb el vicepresident de la plataforma Promoció del Transport Públic (PTP), Manel Ferri:


La ZBE: últimes novetats

Precisament, el debat del ‘Hashtag Barcelona‘ d’aquest dimarts està dedicat a la Zona de Baixes Emissions i a les últimes novetats que s’han anunciat en les darreres setmanes, com ara la possibilitat que alguns vehicles sense etiqueta puguin entrar a la zona restringida amb un filtre de partícules. En parlem amb:


Pla per retirar l’amiant

Barcelona tindrà un pla per retirar l’amiant de tots els equipaments públics de la ciutat en els pròxims sis mesos. Un dels edificis afectats és el de l’Escola 9 Graons, de la Dreta de l’Eixample, on els pares s’han organitzat perquè els seus fills evitin el contacte amb l’amiant que hi ha a una teulada a tocar del pati. En parlem amb César Sánchez, representant de les famílies de l’Escola 9 Graons:


Xarxes

El més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


La fonoteca

El Nil Via ens parla de la relació entre Barcelona i el disseny:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: